čtvrtek 16. srpna 2012

Vepřová panenka na šalvěji


Suroviny:

Vepřová panenka 800 gr
10 plátků dobré slaniny
Několik lístků šalvěje
1 dcl portského vína
Oříšek másla
Olivový olej
Hrubozrná sůl
Čerstvě mletý pepř

Postup:

Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné plátky a rukou lehce potřeme olivovým olejem. Po obvodu obalíme slaninou a z jedné strany opepříme. Na pánev dáme tři lžíce olivového oleje a necháme na něm opéci do křupava lístky šalvěje.  Než dáme maso na pánev, lístky vyjmeme. Maso pečeme z každé strany dle požadavku, já doporučuji medium. Když je maso hotové, vyjmeme jej z pánve, osolíme a necháme odpočinout. Mezi tím dáme do výpeku portské víno a necháme zredukovat. Pánev vyjmeme z ohně a necháme v ní ještě rozpustit oříšek másla...









Žádné komentáře:

Okomentovat