pátek 17. srpna 2012

Baskitské fazolky


Baskitské fazolky

Tento recept mám venku v přírodě obzvlášť  rád, protože se není třeba bát následků působení luštěnin.Ještě poznámka pro masožrouty, než tento recept odsoudíte předem, vyzkoušejte  jej.. Už mnoho  zapřisáhlých masožroutů, loudilo o přídavek :-)

Suroviny:
500 gr  čerstvé zelené fazolky
dvě vetší  cibule
česnek, cca tři stroužky
300 gr anglická slanina 
4 rajčata
vývar (voda)
sůl,pepř
Příprava 40 min

Slaninu nakrájíme na proužky a dáme na rozpálenou pánev. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata. Těsně, než je slanina vyškvařená přidáme pokrájený česnek  a  krátce zarestujeme (ne moc dlouho, aby nám nezhořkl). Přidáme na kostičky pokrájená a oloupaná rajčata  dusíme až se vytvoří hustá omáčka. Nakonec podlijeme vývarem, či vodou a přidáme pokrájené fazolky, dle potřeby osolíme a opepříme. Až se voda vyvaří a fazolky jsou „na skus“ je jídlo hotové. Podáváme s chlebem. 









Žádné komentáře:

Okomentovat