čtvrtek 23. srpna 2012

Bůček ala Oliver


Tenhle recept, je lehce inspirován J. Oliverem

Ingredience:
1,5 Kg Bůčku
Tři větší mrkve
Řapíkatý celer
Dvě kořenové petržele
5 středních cibulí
Tři stroužky česneku
6 ančoviček
1 chili paprička
Čersrvý koriantdr,tymián a rozmarýn
Bobkový list,nové koření,sůl,pepř
Dvě plechovky nakládaných rajčat
Olivový olej
100 gr hladké mouky
2 dcl bílého vína

Příprava:2,5 hodiny

Postup:

Maso osolíme  a obalíme ve směsi mouky, pepře a čerstvého nasekaného koriandru. Zprudka opečeme na olivovém oleji. Maso vyjmeme a  do výpeku dáme rozpustit ančovičky a pak osmažíme pokrájenou veškerou zeleninu s kořením. Po té podlijeme vínem a když se víno odpaří, přidáme nakládaná rajčata. Omáčku dochutíme solí a necháme provařit. Zeleninu přendáme do litinového hrnce a naskládáme nahoru bůček, kůží navrch. Pečeme pod pokličkou v předehřáté troubě na 180 °C cca dvě hodiny. V případě nutnosti podléváme vývarem. Nakonec sundáme pokličku a doděláme kůrčičku....










Žádné komentáře:

Okomentovat