pondělí 20. srpna 2012

Pikantní Utopenci


Klasické české jídlo, které opravdu miluju. Důležité jsou špekáčky, občas sehnat kvalítní je problém, ale pokud se to povede, je to pecka.

Suroviny:
1000 gr  poctivých špekáčků
tři cibule
chili paprička
několik kyselých okurek
mrkev
Nálev:
Tady je možno přizpůsobit poměr vody,octa a i cukru jak kdo má rád...
300 ml octa
600 ml vody
polévková lžíce cukru
kávová lžička soli
15 kuliček pepře
bobkový list 4 lístky
nové koření 4 kuličky
polévková lžíce hořčičného semínka 

Postup:
Špekáčky oloupeme a podélně nakrojíme. Do vzniklé mezery dáme kus okurky a chili papričku. Do sklenice pak vrstvíme společně s pokrájenou zeleninou. 
Nálev:
Veškeré ingredience na nálev dám do hrnce a ohřeji tak na 80 °C, přidám koření, aby se dostala vůně do nálevu. Špekáčky zalévám ještě telým nálevem a následně nechám při pokojové teplotě alespoň tři dny uležet... 










2 komentáře:

  1. ..to máš teda fakt pěkně udělaný...!!! Líp jak v hospodě...:o))..jenom si tam do tý sklenice šáhnout mi nějak nejde....!!!...:-///

    OdpovědětVymazat
  2. Jednou si třeba budeme posílat jídlo skrz net :-)

    OdpovědětVymazat