neděle 7. října 2012

Carpaccio z červené řepy (dle Zdeňka Pohlreicha)


Další receptík z červené řepy. Tady už píšu carpaccio, protože je ze syrové řepy. Oproti pečené v troubě o hodně křupavější a asi i zdravější.

Suroviny marináda

 2–3 červené řepy o velikosti tenisáku
 100 ml olivového oleje
 2 lžíce květového medu (ne lesního)
 1 lžíce krupicového cukru
 2 lžíce vinného octa
 3 lžíce dobrého pomerančového džusu
 tymián, sůl, pepř
 1 lžíce sójové omáčky
 3cm kousek čerstvého zázvoru


Suroviny salát
 polníček
 Rukola,zelenina dle chuti
 150 g trdého kozího sýra
 hrst piniových, či dýňových  semínek
olivový,či dýňový olej na zakápnutí


Postup

Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky. Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě. Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy. Dejte marinovat do lednice aspoň na 24 hodin, vydrží i týden.
Na talíř dáme polníček, či rukolu, můžeme přidat zeleninu dle chuti, poklademe plátky řepy a na vrch dáme tvrdý kozí sýr, posypeme piniovými, či dýňovými semínky...Nakonec zakápneme dýňovým, či olivovým olejem a osolíme a opepříme...

Žádné komentáře:

Okomentovat