Dobrý den, vítejte na mém blogu, kde bych Vám rád představil svou nožotvorbu a i můj další koníček - vaření....
čtvrtek 16. srpna 2012
Vepřová panenka na šalvěji
Suroviny:
Vepřová panenka 800 gr
10 plátků dobré slaniny
Několik lístků šalvěje
1 dcl portského vína
Oříšek másla
Olivový olej
Hrubozrná sůl
Čerstvě mletý pepř
Postup:
Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné plátky a rukou lehce potřeme olivovým olejem. Po obvodu obalíme slaninou a z jedné strany opepříme. Na pánev dáme tři lžíce olivového oleje a necháme na něm opéci do křupava lístky šalvěje. Než dáme maso na pánev, lístky vyjmeme. Maso pečeme z každé strany dle požadavku, já doporučuji medium. Když je maso hotové, vyjmeme jej z pánve, osolíme a necháme odpočinout. Mezi tím dáme do výpeku portské víno a necháme zredukovat. Pánev vyjmeme z ohně a necháme v ní ještě rozpustit oříšek másla...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat