neděle 7. října 2012

Krůtí na houbách


Klasická omáčka, nejlepší teď, když jsou čerstvé lesní houby.

Suroviny:

Krůtí maso 600 gr na čtyři porce
2 střední cibule
5 lžic oleje
2 lžičky čerstvě drceného kmínu
Sůl,pepř
3 dcl smetany 30 %
Lesní houby
Vývar

Postup:

Krůtí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Pak zprudka opečeme na olivovém oleji. Maso vyjmeme a na výpek dáme cibuli a smažíme do skovata.  Přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené lesní houby  znovu zprudka opékáme. Je důležité houby opravdu opéci a ne dusit. Přidáme čerstvě nadrcený kmín a podlijeme vývarem. Omáčku necháme zredukovat a na závěr zalijeme smetanou. Podáváme s rýží, či domácím knedlíkem...







Žádné komentáře:

Okomentovat