pátek 26. října 2012

Dršťková polévka z hlívy


Dršťková polévka z hlívy

Dalším produktem z mé houbové zahrádky , je velmi zdravá hlíva ústřičná. Velmi dobrá a pevná houba, ze které velmi rád vařím dršťkovou.Nakrájená hlíva je totiž od dršek skoro k nerozeznání...


Suroviny

Jeden větší trs Hlívy
Dvě střední cibule
Dvě lžíce dobrého sádla
Vývar
4 stroužky česneku
Tvrdý chléb na zahuštění
Sůl,pepř,majoránka, parika, kmín

Postup:

Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájenou hlívu a čerstvě nadrcený kmín. Zkuste si doma nadrtit kmín a uvidíte, tedy hlavně ucítíte ten rozdíl. Přidáme nakrájený česnek a nakonec velmi krátce zarestujeme papriku. Zde bych také rád podotknul, že není paprika, jako parika a ta nejkvalitnější pochází z maďarska s označením ASTA 180.
Pak už jen zalijeme dobrým vývarem a necháme vše provařit. Já zahušťuji nastrouhaným tvrdým chlebem a těsně než je polévka hotová, tak ji dosolím, přidám majoránku,pepř a ještě dva stroužky utřeného česneku...Podáváme s dobrým chlebem...









Žádné komentáře:

Okomentovat