neděle 28. října 2012

Blanšírované kapustičky


Růžičková kapusta, je další moje oblíbená zelenina. Dá se jíst jen tak, či použít jako vynikající příloha.

Suroviny:

500 gr růžičkové kapusty
150 gr slaniny
Dvě šalotky
Máslo,sůl,pepř, petrželka na zdobení

Postup:

Z kapustičky seřízneme spodní košťálek a sloupneme vrchní vrstvu. Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme tak tři minutky. Scedíme a okamžitě dáme do misky s vodou a ledem, abychom zastavily teplo a získáme tak krásně zelené a křupavé hlavičky. Po schlazení dáme okapat.
Na másle zpěníme dvě šalotky a přidáme slaninu. Pak přidáme rozpůlené kapustičky a zprudka orestujeme. Na závěr stáhneme z plamene, osolíme, opepříme a necháme rozpustit dva oříšky kvalitního másla zdobíme petrželkou. Já jím jen tak s čerstvým chlebem, či se dá použít jako luxusní příloha.








Žádné komentáře:

Okomentovat