Baskitské
fazolky
Tento recept mám venku
v přírodě obzvlášť rád, protože se
není třeba bát následků působení luštěnin.Ještě poznámka pro masožrouty, než
tento recept odsoudíte předem, vyzkoušejte
jej.. Už mnoho zapřisáhlých
masožroutů, loudilo o přídavek :-)
Suroviny:
500 gr čerstvé zelené fazolky
dvě vetší cibule
česnek, cca tři
stroužky
300 gr anglická
slanina
4 rajčata
vývar (voda)
sůl,pepř
Příprava 40 min
Slaninu nakrájíme na
proužky a dáme na rozpálenou pánev. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do
sklovata. Těsně, než je slanina vyškvařená přidáme pokrájený česnek a
krátce zarestujeme (ne moc dlouho, aby nám nezhořkl). Přidáme na
kostičky pokrájená a oloupaná rajčata
dusíme až se vytvoří hustá omáčka. Nakonec podlijeme vývarem, či vodou a
přidáme pokrájené fazolky, dle potřeby osolíme a opepříme. Až se voda vyvaří a
fazolky jsou „na skus“ je jídlo hotové. Podáváme s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat