pondělí 10. listopadu 2014

Vepřové na rozmarýnu



Koupil jsem vepřové kotletky s žebrem v celku, tak jsem je udělal na rozmarýnu se šťouchaným bramborem. Výpek jsem vylepšil portským a kouskem másla.


Ingredience:

Vepřový kotlet v celku s žebrem
Olivový olej
Čerstvý rozmarýn
Sůl,pepř
Portské, máslo

Šťouchané Brambory
Jarní cibulka
Anglická slanina
Máslo
Smetana
Sůl,pepř,kmín

Postup

Maso opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem, pak přidáme a vmasírujeme čerstvý rozmarýn. Necháme marinovat několik hodin, nebo nejlépe přes noc.
Před úpravou necháme alespoň hodinu při pokojové teplotě.
Rozpálíme si pánev a pečeme zprudka cca 4 minutky po každé straně i z vrchu opečeme kůži na bůčku. Pak dáme do předem vyhřáté trouby na 170°C na cca +-10minut. Rozhodně je lepší méně, než více, abychom maso nevysušili. Pak ještě necháme maso několik minut odpočinout a můžeme krájet.

Výpek z pánve zastříkneme portským vínem a necháme zredukovat, Pánev odstavíme a necháme v něm rozpustit několik oříšků másla.

Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Na pánvi zpěníme bílou část jarní cibulky, přidáme slaninu a opečeme. Do uvařených brambor dáme obsah pánve, přikrájíme zelenou část jarní cibulky, několik oříšků másla a jednu tučnou smetanu. Opepříme a rozšťoucháme.








Žádné komentáře:

Okomentovat