neděle 4. listopadu 2012

Flank steak s blanšírovanými fazolkami


Flank steak s blanšírovanými fazolkami

Dneska si dáme velmi dobrý kousek masa a sice hovězí pupek, nebo chcete-li flank steak. Na tento recept musíme použít vyzrálé hovězí, jinak bychom si moc nepochutnali. Ostatně vyzrálé maso je naprostou nutností pro jakýkoliv steak.


Ingredience:


Vyzrálý kus hovězího pupku
500 gr zelených čerstvých fazolek
Dvě menší šalotky
Dobrý kousek uzeného 
Sůl,pepř,olivový olej


Postup:

Maso si  potřeme olivovým olejem a opepříme čerstvě nadrceným pepřem.  Před úpravou necháme alespoň 30 minut při pokojové teplotě odpočinout. Pečeme zprudka po obou stranách a na závěr dáme dopéci do předehřáté trouby na 180 °C asi tak 10 minut. Zde záleží, jak je kus masa velký, jak peče vaše trouba a jak chceme maso propéci. Já doporučuji medium rare, kdy by měla teplota uvnitř masa dosahovat 60°C. Po vyjmutí z trouby necháme maso odpočinout a zároveň osolíme. Před podáváním nakrájíme na plátky.


Fazolky zbavíme konců a opláchneme.  Dáme do vroucí osolené vody na cca 3 minutky a pak prudce zchladíme ve vodě s ledem. Vyjmeme a necháme okapat. Rozpálíme si pánev a na olivovém oleji si orestujeme šalotku. Přidáme slaninu a nakonec fazolky. Opepříme a osolíme.








Žádné komentáře:

Okomentovat